Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katolikus Társadalmi Napok

Ebben az évben a Katolikus Társadalmi Napok megrendezésére Székesfehérváron kerül sor szeptember 7-9. között (péntek-vasárnap).

A Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hívta életre 2013-ban azzal a céllal, hogy bemutassa a Magyar Katolikus Egyház társadalmi tanításának elméletét és gyakorlatát. Egyházunk társadalomért folytatott munkája számos területen jelenik meg: oktatás-nevelés, szociális és karitatív szolgálat, kultúra-művészet, teremtés-védelem stb.

            A KATTÁRS fesztivál jellegű rendezvénysorozat is egyben, ahol az előadások és pódiumbeszélgetések mellett fontos helye van a kulturális műsoroknak, gyerek- ifjúsági és családi programoknak, tanúságtételeknek, szabadtéri látványosságoknak. Ezeknek a célja azonban mindig az evangélium átadása és az Egyház társadalmi tanításának és szolgálatának hiteles bemutatása.

szeptember 7.

ünnepi megnyitó 16,30-kor a Városház téren

szentmise 18 órakor a Ciszterci templomban

koncert (Nem Adom Fel Együttes) 19,30-kor a Városház téren

szeptember 8.

fiatalok szentségimádása 9 órakor a Ciszterci templomban

konferencia 10 órakor a Városház dísztermében

gyermekműsor 10 órakor (Kaláka együttes) a Városháztéren

teremtésvédelmi konferencia 15 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje 17 órakor a Ciszterci templomban

komolyzenei koncert (Verdi: Requiem) 20 órakor a Városház téren (eső esetén a Felsővárosi templomban) .

szeptember 9.

rendezvény záróeseménye: szentmise 11 órakor a Városház téren Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek úr vezetésével (eső esetén a Prohászka emléktemplomban).

Örömmel hirdetjük, hogy a KATTÁRS rendezvényein fellép egyházközségünk színtársulata, a Sekrestye Színpad is. Szeptember 8-án 15.00 - 16.00 között a Városház téri nagyszínpadon előadják  Iváncsits Tamás: A jó pásztor - In memoriam Brenner János (1931-1957) c. zenés drámájának rövidített változatát.